Image
Top
Navigation

Neurale energie efficientie

Inzichtelijk maken van relatieve energie omzet in verschillende delen van de hersenen tijdens varierende niveaus van bewustzijn

Dit project was een samenwerking met Tanne van Bree en Roel Kolsteren. Wij waren geinspireerd door het feit dat het menselijk brein evenveel energie verbruikt als een normale gloeilamp en deze energie ongelofelijk efficient gebruikt, wetende welke complexe taken het allemaal uitvoert. Om dit inzichtelijk te maken beslote we een infographic te maken die toont hoe de energie omzet in het brein verschilt tijdens verschillende niveaus van bewustzijn en hoe deze energie verdeeld wordt over verschillende delen.

Het eindresultaat was een ruimtelijk model van de hersenen gemaakt van koperen bedrading en LEDs. Het model is verdeeld in zes gebieden, elk met hun eigen kleurgecodeerde LEDs. Gebruikers kunnen de gekleurde bedrading per gebied volgen om de verschillende functies te zien. De hersenactiviteit kan bestuurd worden door het draaien van een knop waardoor geschakeld kan worden tussen verschillende niveaus van bewustzijn. De bijbehorende activiteit per hersengebied wordt vervolgens gerepresenteerd door de frequentie en duratie van het oplichten van de LEDs.

Naam project
Neurale energie efficientie
Medium
3D interactive
Rol
Onderzoek / Concept / Electricien / Codering
Status
Afgerond