Image
Top
Navigation

Escape game

Ontsnap uit het laboratorium door de puzzel op te lossen

Klik om de puzzel te openen

(Gebruik Google Chrome voor de beste resultaten.)

Escape game: overzicht

Escape room puzzel

Deze interactive is ontworpen als een onderdeel van een nieuwe escape room in Nederland. In de context van een ‘high-tech’ laboratorium moeten spelers het periodiek systeem configureren als één van de puzzels in hun poging zo snel mogelijk uit de kamer te ontsnappen. Om toekomstige spelers van de escape room niets te verraden is deze online variant van het spel aangepast.

 

De mensen achter de escape room wilde graag een puzzel gebaseerd op het periodiek systeem die zou passen in hun laboratorium. Een eis was wel dat de puzzel opgelost moet kunnen worden door spelers zonder voorkennis. Het moest een uitdaging zijn, niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk. Ik vond het erg leuk om een mechanisme te zoeken wat kon voldoen aan deze eis.
Hoewel het uiteindelijke product in de escape room iets verschilt van deze online versie, denk ik dat deze manier zeker voldoet.
Voorkennis zal het proces zeker versnellen, maar ook zonder het systeem ooit gezien te hebben is de puzzel op te lossen. Ieder element, wanneer het in de directe omgeving van een ander geplaatst wordt, toont of hun relatieve posities kloppen door groener te kleuren. Omdat dit niks zegt over de absolutie positie zal de speler moeten puzzelen om dat te achterhalen en de complete puzzel op te lossen.

Naam project
Escape game
Medium
Interactief
Rol
Concept / Illustratie / Codering
Status
Afgerond